Jämför webbhotell

Egensajt – Effektiv och prisvärd

EgenSajt webbhotell → Recension & Omdöme (2023)

Egensajt är ett av de få företag på marknaden som erbjuder webbhotell till samma pris som det första året för återkommande faktureringar. Detta till en överkomlig månadsavgift på endast 39 kr.

Företaget använder en egenutvecklad kontrollpanel, vilket kan vara både en fördel och en nackdel. För de som redan är vana vid cPanel eller andra standardiserade kontrollpaneler som DirectAdmin kan det vara en anpassningsutmaning. Det tar en stund att lära sig navigera, men företagets expertkundtjänst kan bistå med sina kunskaper.

Det är tyvärr svårt att hitta information om det inkluderade RAM-minnet och andra specifikationer i deras webbhotell, men sidans prestanda är snabb. Kundtjänsten upprätthåller också hög kvalitet.

Företaget grundades år 2007 och samtliga av deras tjänster kommer med 30 dagars öppet köp.

Besök egensajt här.

Miss Hosting – Budgetalternativet för första året

Webbhotell | Sitebuilder | Domännamn | Miss Hosting

Miss Hosting erbjuder ett mer ekonomiskt alternativ. Deras webbhotell har begränsade 768 MB minne, och webbserverhastigheten är acceptabel.

En nyhet för 2023 är det nya paketet för webbhotell, som startar så lågt som 5 kr/mån. Dock rekommenderas det starkt att välja nästa nivå för 9 kr per månad, eftersom det grundläggande paketet inte möjliggör installation av WordPress och kräver användning av deras webbplatsbyggare. Detta kan vara ett hinder om du vill byta webbhotell i framtiden och behöver återuppbygga din webbplats.

Första årets pris är endast 9 kr/mån, vilket är bland de lägsta på marknaden. Det är dock viktigt att notera att förnyelsepriset är betydligt högre, nämligen 99 kr/mån.

Med en hastighet på 470 ms är prestandan varken den bästa eller sämsta, men med tanke på priset är det konkurrenskraftigt. Miss Hosting är också ett av få webbhotell som erbjuder cPanel som kontrollpanel, vilket kan vara en fördel om du redan är bekant med det.

Företaget grundades 2014 och har huvudkontor och servrar i Sverige. De äger flera andra populära webbhotell, såsom Fsdata, Stablehost, Ballou, och Hemsida24. Alla deras tjänster kommer med 45 dagars öppet köp.

 

Oderland – Snabbt men något dyrare val (Rekommenderad)

Egen managed server – Oderland - Wikinggruppen

Oderland positionerar sig som ett mer premiumalternativ med generösa resurser, inklusive 3 GB RAM, obegränsat antal hemsidor och en webbplatsbyggare. Webbservern levererar snabb prestanda, men det finns en månatlig begränsning på 2000 GB bandbredd.

Företaget använder också cPanel som kontrollpanel, vilket är en fördel för de som redan är bekanta med denna standard.

Priset för Oderland är dock högt, särskilt med en månadsavgift på 185 kr. Det är 20 gånger högre än priset hos HostUp och Miss Hosting under det första året.

Företaget grundades redan 1998 och har huvudkontor och servrar i Sverige. Alla deras tjänster kommer med en generös 60 dagars öppet köp.

Besök Oderland här.

Loopia – Stabilt val för långsiktig användning

Loopia - Hemsida | Domän | Webbhotell | WordPress

Loopia webbhotell är ett pålitligt val och det äldsta på marknaden. Trots att det är det mest populära webbhotellet i Sverige, har det ett högre pris jämfört med andra icke-hanterade webbhotell som Kinsta och Oderland.

Förnyelsepriset på 99 kr/mån är betydligt högre än det inledande priset på 39 kr/mån, vilket gör Loopia mindre konkurrenskraftigt jämfört med andra webbhotell, även i jämförelse med Miss Hosting där förnyelsepriset ligger på 99 kr/mån.

Företaget grundades 1999 och har huvudkontor och servrar i Sverige. Loopia erbjuder kundtjänst via telefon och har en egenutvecklad kontrollpanel, även om vissa användare kan finna den svår att navigera. Alla deras tjänster kommer med 30 dagars öppet köp.

Loopia använder inte Cpanel till skillnad från de flesta andra webbhotell.

 

Sociala Medier:

Kontakt:

[email protected]